Ik ben jarenlang lid geweest van Met Hart en Stem, daarna ben ik er ongeveer 1 jaar tussenuit geweest. Ik ben echter weer lid geworden, kon zo de draad weer oppakken. En was weer helemaal thuis.

Met Hart en Stem is een gezellige vereniging. Ik ben ook alleen maar weggeweest omdat het met me zelf niet zo lekker ging. Je vergeet dan dat het zingen zo'n ontspannende werking heeft op je hele wezen. Ik ben er ook van overtuigd dat je talenten hebt gekregen en dat je die moet blijven gebruiken, anders worden ze je afgenomen.

Onze dirigent, Bert Kruis, is 22 jaar bij ons geweest. Hij besloot ermee te stoppen, wat ik heel goed begrijp, maar wel heel jammer vind, maar als je iets afsluit, komt er altijd iets nieuws op je pad. Hij schreef zelf ook muziek en had altijd weer een uitprobeersel, meestal met succes. Hij gebruikt zijn talenten met hart en ziel en ik wens hem dan ook suuces toe in de muziek.

Met Hart en Stem pakt snel iets op zei hij altijd en waarempel onze nieuwe dirigent, Edwin van Dijk, zei dat ook op de allereerste avond. Ik geniet elke donderavond van de muziek, liederen en van elkaar. Het kan heel inspannend zijn, maar eenmaal thuis werkt het ontspannend. Op de repetities vind ik het heerlijk om naar de andere partijen te luisteren en hoe het klinkt als je dan weer samen zingt. Iedereen doet geweldig zijn of haar best. Bij concerten heb ik altijd plankenkoorts, maar dat hoort erbij. Ik  zing dan voor de kerk, en de kerk is het huis van God. Mag je wel wat zenuwtjes voor hebben. Met Hart en Stem presteert goed, het is gewoon een uniek koor!

Ik hoop met de dirigent Edwin met nieuwe moed te starten en nieuwe uitdagingen te krijgen, maar daar twijfel ik niet aan. Ik ga ervoor!

Cora Jane Hoogvliet-Lingstuyl